Repareren

paardendeken scheurVoor het repareren van scheuren, kapotte singels enz. kunt u ook bij Equi-rette de Vlijt terecht. Met een speciale zware naaimachine worden allerlei reparaties deskundig gerepareerd. Alleen gewassen dekens kunnen worden gerepareerd, dit heeft te maken met het behoud van de machine en de hygiëne voor diegene die de reparaties uitvoert.

paardendeken reparerenOmdat de reparaties heel divers zijn, kunnen wij u geen prijslijst geven. Indien u dit wenst kunnen wij tijdens het inleveren een indicatie geven wat de kosten zullen zijn. Reparaties boven de € 20 zullen we eerst met de klant bespreken.

Tevens is de mogelijk allerlei aanpassing aan uw deken te laten maken. Zoals een staartbeschermer zodat de staart beschermd wordt tegen vuil en af breken van haren. Of een extra zacht padding in uw vliegenhalsdeken om de manen te beschermen tegen afbreken. Bij ons is van alles mogelijk, kom gerust met uw probleem en wij gaan samen opzoek naar een passende oplossing.

Welke deken is goed voor mijn paard?

Bedenk voordat je een deken koopt voor welk doel je de deken wilt kopen. Koop een outdoordeken als je paard in de winter buiten loopt en warm en droog moet blijven. Maar staat je paard in de winter op stal koop dan een staldeken die je paard warm houd en die lekker soepel en licht van gewicht is. Gebruik tijdens het rijden op frisse dagen een uitrijdeken zodat je paard het niet koud krijgt als zijn lekkere warme deken eraf is gehaald voor het trainen. En zorg dat je na een training je paard lekker laat opdrogen onder een zweetdeken gemaakt van wol of fleece. Voor de frisse zomerdag kun je prima een katoenen deken gebruiken. En als het regent kun je een regendeken zonder vulling gebruiken zodat je paard droog blijft. Voor de paarden die last hebben van kriebelbeestjes zijn er tal van mogelijkheden. Maar koop vooral een vliegendeken die voldoende kan ademen zodat je paard het niet te warm krijgt in de zomer. Koop een vliegendeken die hoog aansluit op de hals en voorzien is van een mooie brede buikflap en een flinke staartflap.

quarter horse 573847Daarnaast is het belangrijk dat de pasvorm goed is voor jouw paard. Dus kijk ook hoe die ligt als jou paard zijn hals naar beneden beweegt en als je paard loopt. Kijk goed naar hoe de sluitingen op de stof zijn bevestigt en of de deken een loopsplit heeft. Elastiek bij de buiksingels heeft de voorkeur. Bilkoorden gemaakt van elastiek kunnen voorkomen dat je paard zich verstrikt in de bilkoorden. Ook extra gladde voering geeft minder af schuren van haren.

De sterkte van de stof wordt uitgedrukt in D=Denier. Dus een deken van 1200D is vele malen sterker dan een deken van 210D. Vaak is het zo hoe sterker de stof hoe duurder de deken.

Als laatste heb je nog de vulling van de deken. De vulling wordt uitgedrukt in Polyfill. Hoe hoger de Polyfill waarde hoe warmer de deken. Welke Polyfill waarde je nodig hebt hangt af van diverse factoren zoals huisvesting, weidegang/paddock, gebruik van je paard, geschoren, conditie enzovoort.

De kwaliteit van de deken hangt vaak samen met de prijs. Goedkoop is vaak duurkoop!

 

Contactformulier

Informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Equi-rette de Vlijt? Neem dan contact met mij op. Dit kan door mij te mailen of te bellen. Of stel je vraag via het contactformulier.

Adres

Equi-rette de Vlijt
Het Veentje 4, 7121 MA Aalten
06-28685851

Kaart