Wassen

deken voor en naBij Equi-rette de Vlijt wordt uw paardendeken gewassen in een speciale wasmachine en daarna lucht gedroogd waardoor de kans op krimp en verkleuring tot een minimum wordt beperkt. Wij werken met speciale wasmiddelen en houden het wasadvies van de leverancier van de deken aan. Elke deken wordt bij binnenkomst gecontroleerd en voorzien van een label. In overleg met de eigenaar wordt bepaald welke behandeling de deken krijgt. Dekens zijn meestal afhankelijk van het jaargetijde tussen de 2 en 4 weken klaar om opgehaald te worden.


U krijgt uw deken verpakt terug zodat u deze tot het volgende seizoen schoon en eenvoudig kunt opbergen. U kunt uw artikelen elke dag van de week inleveren (24/7). Bij het bedrijf onder het reclame bord staan kisten waar u de dekens in kunt leggen. Graag een briefje erbij wat u wilt dat gedaan moet worden met de dekens en uw gegevens zodat ik u kan bereiken. Lever de deken in met zo min mogelijk haar/mest/zand. De wasmachine kan het haar niet uit de deken wassen, omdat haar gaat kleven aan de stof als het nat wordt. Bij outdoordekens kan het voorkomen dat het zand in de membramen van de buitenstof blijft zitten. Hierdoor zullen dekens niet volledig "schoon" worden.
Tegen een kleine vergoeding kunt u uw artikelen laten halen en bezorgen door Equi-rette de Vlijt. Voor grote partijen gelden andere tarieven. Informeer hiernaar. Bij voorkeur betaling via de bank u krijgt een factuur wanneer u de artikelen komt afhalen.
Voor bedrijven is betaling via factuur mogelijk, wij hebben dan uw KVK-nr en BTW-nr nodig om een factuur te maken.

Daarnaast wast Equi-rette de Vlijt ook zadeldekjes, singels, peesbeschermers enz. zie onze prijslijst.

Laat uw paardendekens minimaal 1x per seizoen wassen

  • zodat deze waterdicht blijft en uw paard beschermt tijdens een regenbui.
  • zodat deze isolerend blijft en uw paard warm kan houden.
  • zodat deze ademend blijft want een paard verliest dagelijks veel vocht.
  • zodat u kosten bespaart, want uw paardendeken gaat vaak jaren langer mee.
  • een schone deken ziet er nu eenmaal verzorgder uit.

Waterdicht maken

niet waterdicht Bij Equi-rette de Vlijt is het mogelijk om lekkende paardendekens weer waterdicht te maken. Wij gebruiken daarvoor een speciaal wasmiddel. Dit speciale wasmiddel maakt de gaatjes tussen de draadjes kleiner (zie afbeelding) zodat de regendruppel er niet door kan en de ademende functie bewaard blijft. Dit middel kan alleen worden gebruikt op schone dekens met een speciaal wasprogramma op een lage temperatuur met een laag toerental.

Of u een nieuwe deken koopt, of een gebruikte deken waterdicht laat maken, de waterdichtheid zal door het gebruik van de deken altijd na verloop van tijd slijten door bijvoorbeeld het schuren en rollen in het zand van uw paard.  Ook de kwaliteit van de deken is bepalend hoelang u plezier zult hebben van uw waterdichte deken. Wij geven dan ook geen garantie op de waterdichtheid van uw deken.

 

Contactformulier

Informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Equi-rette de Vlijt? Neem dan contact met mij op. Dit kan door mij te mailen of te bellen. Of stel je vraag via het contactformulier.

Adres

Equi-rette de Vlijt
Het Veentje 4, 7121 MA Aalten
06-28685851

Kaart